Mărțișorul Cavalerilor Vinului din București, ediția a VIII-a

Între tradițiile instituite de Legatul București al Consulatului România al OEVE se numără și „Mărțișorul Cavalerilor Vinului”, ajuns deja la ediția a VIII-a.

În 2024, această sărbătoare a fost celebrată pe 29 februarie în restaurantul de la Grand Hotel Continental, faimoasa locație de pe Calea Victoriei din Capitală. Au luat parte 20 de membri OEVE, împreună cu partenerele și prietenii lor – un total de 50 de participanți, între care 4 Eques de Vino și invitați din Legatul Silvania.

Ca la orice astfel de eveniment, a avut loc și o degustare comentată de vinuri nobile. Confratele Ghenadie Bobeică de la Alira a prezentat un Sauvignon Blanc și o Fetească Neagră din colecția cramei pe care o reprezintă, apoi a oferit un cocktail special – Frozen, rețetă din Provence – pe bază de Ghiurghiuliu Rosé, cu aluzii de Aperol, Cointreau, sirop de soc, suc de lămâie proaspăt stors și grapefruit roșu.

Confratele Cătălin Păduraru, CEO Vinarium, a vorbit despre concursul internațional pe care îl organizează și a prezentat noutăți din industria vinului.

Seara s-a încheiat cu buchete de flori și cadouri dulci de la cofetăria Mona Lisa oferite doamnelor invitate.

 

Știri