Legatul Bucovina în weekend hibernal la Cârlibaba

Între 2 și 4 februarie, la Pensiunea Maryo&Ema, confrații bucovineni s-au reîntâlnit la cea de a opta ediție a evenimentului „Weekend hibernal la Cîrlibaba”. Au participat 25 de confrați însoțiți de familie și invitați. Au fost două seri reușite cu vinuri, mâncare și muzică bună, dar și trei zile cu acces la pârtia de schi și la zona SPA. Ca la fiecare ediție, prânzul haiducesc de pe terasa pensiunii. acompaniat de lăutari, a fost unul memorabil.

În acest an, pe lângă tradiționalele ceaune preparate de confratele Iudex Gabriel Danciu, gazdele au pregătit un purceluș la proțap, dar și o surprinzătoare ciorbă de salată verde („șalate” cum se spune la Cârlibaba).

Din punct de vedere oenologic, se cuvine să remarcăm faptul că prezentarea Cramei Hamangia – asigurată de confrații Ion Bălan. proprietarul cramei, și de somelierul Ștefan Teriș – a fost una profesionistă, pe măsura calității vinurilor degustate. Au fost degustate, în premieră, vinurile albe proaspete, din producția 2023 (Fetească Regală-Kultura, Pinot Gris-Ataman, Riesling Italian-Ataman, Sauvignon Blanc-Pagaia), dar și roșii, între care trebuie menționate Merlot-Ataman 2022 și cupajul Merlot&Cabernet Sauvignon-Pagaia 2020, recent medaliat cu aur la Emozioni dal Mondo, Merlot e Cabernet insieme, Bergamo 2023.

Știri