Vinuri - OEVE Consulat Romania
16201
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16201,page-child,parent-pageid-16195,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vinuri

Vin-01-min

Ediţia inaugurală Terra Valachorum (2011), fost dedicată unuia dintre cei mai reprezentativi producători de vinuri Premium din România – DAVINO –, care a propus un vin din recolta anului 2009 (anul înfiinţării Consulatului România al Ordo Equestris Vini Europae), un cupaj roşu sec, asamblat din Fetească Neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon, produs într-o ediţie limitată de 420 de sticle, numerotate individual.
Preț: 900 RON/cutie lemn cu 6 sticle

Vin-02-min

Ediţia a doua Terra Valachorum (2012) cuprinde două vinuri dedicate pentru doi Domnitori, figuri proeminente ale istoriei medievale româneşti şi europene. Primul vin propus (roşu), un cupaj de Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot şi Fetească Neagră din recolta anului 2010, produs de Crama Oprişor, într-o ediţie limitată de 500 sticle, numerotate individual şi cu posibilitate de personalizare a etichetei, a fost dedicat domnitorului Mircea cel Bătrân.
Preț: Stoc Epuizat

Vin-03-min2

Ediţia a doua Terra Valachorum (2012) cuprinde două vinuri dedicate pentru doi Domnitori, figuri proeminente ale istoriei medievale româneşti şi europene. Cel de al doilea vin propus (alb), un cupaj de Şarbă, Plăvaie şi Riesling din recolta anului 2012, produs de Crama Gârboiu, într-o ediţie limitată de 500 sticle numerotate individual şi cu posibilitate de personalizare a etichetei, a fost dedicat domnitorului Ştefan cel Mare.
Preț: 60 RON/sticlă

Vin-04-min

Cea de a treia ediţie Terra Valachorum (2013) a fost dedicată Sfântului Andrei, patronul spiritual al României, apostolul care a creştinat aceste meleaguri. Este un vin, atent selecţionat de oenologul Mark Dworkin şi vinificat de Crama WineRo, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră din recolta anului 2011, produs intr-o ediţie limitată de 420 sticle, numerotate individual.
Preț: STOC EPUIZAT

Vin-05-min

Cea de a patra ediţie Terra Valachorum IV (2014) a fost dedicată lui Andrei Mureşanu, poet şi revoluţionar român, autorul poemului „Deşteaptă-te române!”, imnul de stat al României. Este un vin roşu sec, Fetească neagră din recolta anului 2012, maturat în barrique-uri din recolta anului 2012, produs şi îmbuteliat la VILLA VINEA (Cramă de Castel Vinum SRL Mica, Mureş) într-o ediţie limitată de 240 sticle, numerotate individual.
Preț: 90 RON/sticlă

Vin-06-min

Cea de a cincea ediţie Terra Valachorum (2015) este dedicată Republicii Moldova, reprezentată de unul dintre cei mai (re)cunoscuţi producători: Vinăria Purcari. Primul vin propus este un Negru de Purcari (vârful de gamă din portofoliul producătorului basarabean), un cupaj din producţia anului 2012, obţinut din Cabernet Sauvignon, Saperavi şi Rara neagră, produs într-o ediţie limitată de 420 de sticle. Acest vin este dedicat lui Grigore Vieru, în anul în care se împlinesc 80 de ani de la naşterea poetului.
Preț: 100 RON/sticlă

Vin-07-min

Cea de a cincea ediţie Terra Valachorum (2015) este dedicată Republicii Moldova, reprezentată de unul dintre cei mai (re)cunoscuţi producători: Vinăria Purcari. Cel de al doilea vin propus este un Rosė de Purcari, vinificat în sec din producţia anului 2014, îmbuteliat într-o ediţie limitată de 420 de sticle. Acest vin este dedicat marelui artist plastic Aurel David, autorul operei „Arborele Eminescu”.
Preț: STOC EPUIZAT

vinurile-terra-valachorum1

Colectia Terra Valachorum de la debut și până în prezent. Colecția include toate cele 7 etichete Terra Valachorum apărute până în anul 2015, într-o prezentare de lux: cutie personalizată din lemn de stejar, cu descrierea detaliată a Proiectului Terra Valachorum și a primelor 5 ediții.
Preț: STOC EPUIZAT

Vin-08-min

Ediţia a șasea Terra Valachorum (2016) este dedicată afilierii Consulatului România al OEVE la Federația Internațională a Confreeriilor Bahice (FICB) cu sediul la Paris Vinul selecționat este Fetească Neagră din recolta anului 2011, vinificat sec, DOC-CMD Dealu Mare-Tohani, produs și îmbuteliat de SC Domeniile Viticole Tohani SRL, într-o ediție limitată de numai 300 de sticle.
Preț: STOC EPUIZAT

Vin-09-min

Ediţia Aniversară 2017 Terra Valachorum este dedicată împlinirii a 10 ani de la organizarea, de către Ordo Equestris Vini Europae, a primei ceremonii cavalerești pe teritoriul României, fapt ce a marcat începutul procesului de constituire a Consulatului România al OEVE. S-a optat pentru Feteasca Neagră 2015, sec, baricat, produs de Casa de Vinuri Ștefănești-Argeș într-o ediție limitată de 413 sticle (altitudinea la care se află amplasată via, pe dealul Marcea din Ștefănești).
Preț: 85 RON/sticlă

TV 3

Ediţia Terra Valachorum 2018. Editia Aniversara 2018 Terra Valachorum este dedicata Centenarului Marii Uniri. Comisia Oenologica a Consulatului Romania al OEVE a selectat pentru aceasta editie o Feteasca Neagra – soiul fanion al viticulturii romanesti -, an de recolta 2015, DOC-CMD Cotesti, produs de Crama Girboiu intr-o editie limitata de 300 sticle.
Preț: STOC EPUIZAT

TV-4

Ediţia Terra Valachorum 2019. Comisia Oenologică a Consulatului România al OEVE a selectat pentru Ediția Aniversară 2019 o Fetească Neagră – soiul fanion al viticulturii românești -, an de recoltă 2016, DOC-CT Cotnari, produs de Crama Cotnari într-o ediție limitată de 300 sticle.
Preț: STOC EPUIZAT

terra v.2021

Ediţia Terra Valachorum 2021. Terra Valachorum 2021 este, probabil, cel mai bun Sauvignon Blanc produs anul trecut in Romania. Creat de dr.Ioan Buia si garantat “by The Owner himself”, vinul a fost produs de Jidvei – partenerul oficial al celei de-a doua editii a FCVR – intr-o serie limitata la 360 sticle.
Preț: STOC EPUIZAT

Parteneri