Despre noi

Dragi prieteni ai vinului,

Vinul este parte integrantă a identității europene, iar obiectivul Ordo Equestris Vini Europae (Ordinul European al Cavalerilor Vinului) este acela de a menține acest patrimoniu cultural comun în toată diversitatea lui și de a păstra această moștenire pentru generațiile viitoare.

Ordo Equestris Vini Europae își asumă rolul de continuator al Ordinului Sfântul Gheorghe de la 1273, respectiv 1308 si 1468, preluând de la acesta principiile de baza ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea și morala creștină. Crucea cavalerului cu 8 vârfuri/săgeți simbolizează lupta împotriva celor 8 nefericiri ale omenirii: boala și abandonul, lipsa unui cămin și foametea, lipsa de bunăvoință și vina, indiferența și lipsa de credință.

Ordinul nu neglijează nici operele caritabile sau mecenatul în domeniul artelor, călăuzindu-se în activitatea sa după conceptul:

Abia după ce ai învins invidia și începi să te implici pentru alții, devii cu adevărat un om nobil, un cavaler”.

Fondat în 2007 în nobila tradiție a ordinelor cavalerești medievale, Consulatul România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului – care în prezent numără peste 500 de membri – și-a propus să promoveze valorile culturale locale în general, și vinul, privit ca un bun cultural, parte a identității noastre naționale, în special.

Echidistanți față de confesiuni, politică, afaceri și interese de grup, ne străduim să promovăm industria viti-vinicolă, cramele și vinurile românești, precum și temerarii întreprinzători angrenați în acest remarcabil domeniu de activitate.

Nu în ultimul rând, promovăm beneficiile consumului responsabil de vin, precum și dezvoltarea abilităților de recunoaștere și apreciere a vinurilor nobile de către entuziaștii Cavaleri ai Vinului.

Prietenia adevărată, împărtășită în compania unui vin nobil, este răsplata eforturilor confraților cavaleri, călăuziți în demersul lor de devizele ordinului,

IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI
AMICITIA PER VINUM