Academia Senatului – semnarea Tratatului de prietenie între Senat și Consulatele României și Ungariei ale OEVE, Mânăstirea Pannonhalma – Ungaria

În data de 1 Iulie 2023 o delegație a Consulatului România al OEVE condusă de Proconsul Marius Farmazon, a participat la lucrările Academiei Senatului OEVE desfășurată la Abația Benedictină Pannonhalma din Ungaria.

După liturghia de binecuvântare, Consulul General Alfred R. Tombor Tintera a rostit un discurs, urmat de depunerea unei coroane la urna unde se află inima lui Otto Von Habsburg, primul Protector al Ordinului, toți participanții la eveniment aducând un omagiu acestuia.

Lucrările Academiei au continuat sub deviza motto-ului din acest an, „Curajos în Credință – Curajos în Viață” iar Capelanul Ordinului, Dr. Geier, a ținut o vastă prelegere cu titlul „Crede și trăiește Curajos” cu elemente despre Credință, Viața religioasă și Metafizică, fiind o continuare a prelegerii susținute la Academia Cavalerilor din Loretto.

A urmat apoi un eveniment foarte important pentru Consulatul România al OEVE, semnarea Tratatului de prietenie între Senat și Consulatele România și Ungaria ale OEVE.

Programul a continuat cu examenul candidaților la Înnobilarea în gradul de Eques de Vino, la care au participat și cei patru confrati din România, Iudex Andronic Gheorghe, Iudex Bădiță Adrian, Iudex Haidarli Daniel și Iudex Mărgărit Gratzian.

Din delegația Consulatului România al OEVE au mai făcut parte Eques Benedetto Dell’Aria – Legat 1 Pitești, Eques Dragoș Danubianu – Legat 1 Bucovina, Eques Constantin Maierean – Legat 2 Bucovina și R.H. Andrei Sauciuc – S.C.Botoșani.

Evenimentul s-a încheiat cu o vizită în crama mănăstirii și o degustare de vinuri.

IHDV!
Paharnic Consular
Iudex Mărgărit Gratzian

Galerie foto:

Știri