Participarea delegatiei Consulatului Romania al OEVE la Festivalul Cavaleresc de la Sevnica, organizat de Consulatul Sloveniei al OEVE

La data de 13 mai 2023, Consulatul OEVE Slovenia a organizat Festivalul anual de acreditare de noi membri și intronizare in grad, ceremonie la care Consulatul România al OEVE a fost reprezentat de Proconsulul Marius Farmazon. Evenimentul, la care au participat peste 150 de membri OEVE si invitati, s-a desfășurat la Biserica parohială Sf. Nicolae din Sevnica, regiunea Posavje. Regiunea viticolă Posavje, aflată pe cursul inferior al râului Sava, este cea mai mică regiune viticolă slovenă și este împărțită în trei districte viticole: Dolenjska, Bizeljsko–Sremič și Bela Krajina.

După ceremonia din Sevnica, participanții s-au deplasat la Pensiunea Gostišče Dolinšek din Boštanj unde, înainte de agapă, au format cercul cavalerilor pe pajiștea din fața pensiunii, iar regina vinului din Slovenia, Maja Pečarič, a anunțat vinul anului 2023, Modra Frankinja LUNA 2019 de la Crama Kobal.

Seara s-a încheiat cu cina organizată în onoarea noilor confrați, la care s-au servit preparate tradiționale și vinuri tinere din regiunea Posavje, atmosfera fiind întreținută de soprana Anja Žabkar.

Felicitări Consulatului Sloveniei, Proconsulului Tomislav Kovačič și tuturor celor implicați în organizare, pentru un eveniment cavaleresc de excepție.

In Honorem Dei et In Honorem Vini!

Știri