Manifestările Cavalerilor Vinului organizate de Legatul Pitești

…Parcă „niciodată toamna nu fu mai frumoasă” pentru Consulatul România al OEVE! După reușita Festivalului Cavaleresc Internațional de la Recaș și Timișoara, care a coincis în premieră cu Sărbătoarea Europeană a Recoltei de Struguri, organizațiile regionale ale Consulatului se întrec în organizarea de manifestări complexe legate de cultura vinului. Recent, Legatul Bucovina a organizat o serie de degustări care au culminat cu un itinerar oeno-gastronomic italian, iar pe 10-11 noiembrie Legatul Pitești, îndrumat de Mareșalul Coordonator Eques de Vino Dan Preda, a găzduit invitați din întreg Consulatul și din străinătate pentru două zile magice în zona argeșană.

Periplul a debutat la Ștefănești, cu o degustare la Crama Marcea, a continuat cu o seară plină de conținut la restaurantul Cornul Vânătorului și, a doua zi, cu o vizită la Muzeul Național al Viticulturii și Pomiculturii de la Golești (acolo unde Paharnicul Consular, Eques de Vino Gratzian Mărgărit, a oferit o degustare cu vinuri de la Crama Știrbey), după care toți participanții (peste 170!) au luat parte la defilarea festivă prin centrul orașului Pitești și au asistat la ceremonia de inițiere a 3 assesori, de acreditare a 23 de noi membri și de avansare la gradul de Consiliarius de Vino a 4 merituoși Confrați. A urmat conferirea medaliei Signum Honoris cofratelui Eques Dragoș Danubianu, Legat 1 Bucovina, distincție acordata de Senatul OEVE la propunerea Proconsulului Consulatului România.

Ceremonia s-a încheiat cu un moment special de reculegere în memoria Confratelui Mircea Pintilie dispărut dintre noi relativ recent, amintirea lui fiind cinstită prin coborârea în bernă a stindardului consular și printr-un mesaj de condoleanțe primit din partea Consulului General Alfred Rakoczi Tombor Tintera.

Așa cum se obișnuiește, finalul acestor două zile dense l-a constituit banchetul festiv, atunci când, în sala restaurantului Castel, cei peste 170 de participanți au petrecut colocvial, cu muzică live, răsfățuri gastronomice și noi degustări de vinuri alese.

De menționat că, la invitația Proconsulului Marius Farmazon, conducătorul Consulatului România, la toate aceste manifestări au participat și General Visitateur, Senator Josef von Jenei, din partea Senatului OEVE, dar și Istvan Tagai, Proconsulul Ungariei (organizație cu care Consulatul nostru a încheiat un Tratat de Prietenie).

…Așadar, cine va prelua ștafeta manifestărilor de sfârșit de an cavaleresc: Legatul București, Legatul Bacău, Legatul Silvania? Sau toate trei?

IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI!

AMICITIA PER VINUM!

Galerie foto: https://oeve.ro/11-11-2023-legatul-pitesti-ceremonie-de-acreditare-si-avansare-in-grad/

Știri