Întâlnirea de final de an a Consiliului Consular

Pe 11 decembrie 2023, la sediul Consulatului România al OEVE, aflat în Pitești, a avut loc ședința anuală de bilanț a Consiliului Consular, organul executiv de conducere al confreriei oenologice naționale.

Prezidat de Eques Ornatus Marius Farmazon, Proconsul I România, Consiliul Consular a avut ca participanți pe Eques Dan Preda, Mareșal Coordonator, Eques Paul Stoicescu, Rectorul Academiei, Eques Sergiu Nedelea, Președintele Comisiei Oenologice, Eques Adrian Bădiță, Cancelar, Eques Gratzian Mărgărit, Paharnic Consular, Eques Marcello Battaglia, Consilier Consular, Eques Dan-Silviu Boerescu, Consilier de Comunicare, Imagine și PR.

Ședința a avut un program bogat, vizând analiza activității Consulatului la nivel național și internațional, cu accent pe desfășurarea Festivalului Cavaleresc și a Sărbătorii Europene a Recoltei Vinului, în prezența conducerii Senatului OEVE, în frunte cu Primul Consul Alfred Rakoczi Tombor-Tintera, Magister Generalis, și a numeroși invitați străini, din șapte organizații naționale. De asemenea, a fost evaluată și activitatea fiecărei organizații regionale (Legat, Scaun Cavaleresc, Destinație) din cadrul Consulatului România, fiind sesizate plusuri și minusuri, dar și inițiate noi propuneri de (re)modelare a activității, în funcție de contextele respective.

S-a stabilit de principiu organizarea Academiei Consulatului, în perioada 24-25 mai 2024, la Aliman și Cernavodă, trecându-se în revistă și opțiunile pentru organizarea FCVR 2024, dar și a altor evenimente locale.

Consiliul Consular a decis ca, după parcurgerea cu succes a perioadei de probă de un an, să sprijine în continuare în fața Senatului candidatura Eques Gratzian Mărgărit la funcția de Proconsul II al Consulatului România.

Nu în ultimul rând, s-a stabilit și agenda Forumului Consular din 27 ianuarie 2024, când, în fapt, se va stabili agenda întregului viitor An Cavaleresc și se vor lua în considerare avansările în grad ale Confraților merituoși, precum și o serie de multe alte măsuri organizatorice, inclusiv de înființare, desființare, comasare și schimbare a componenței conducerilor unor structuri ale Ordinului din România.

La finalul ședinței, care a beneficiat de implicarea activă în dezbateri a tuturor Magistraților prezenți, participanții au continuat schimbul de idei în cadrul unei agape amicale desfășurate la Casa Sattler din Pitești.

…Încă o dată, s-a pus astfel în practică deviza Consulatului – Amicitia per Vinum!

Știri