Participarea delegatiei Consulatului Romania al OEVE la Congresul Internațional F.I.C.B. – Portugalia 2023

În perioada 27-31 mai 2023, o delegație a Consulatului România al OEVE compusă  din Proconsul Marius Farmazon, Mareșal Consular Dan Preda și Paharnic Consular Gratzian Mărgărit, a participat la a 52-a ediție a Congresului Internațional al F.I.C.B., organizat în Porto-Portugalia.

În seara zilei de 27 mai a avut loc, în auditoriul Hotelului Hilton, o recepție organizată în onoarea participanților, în deschidere fiind prezentat mesajul Președintelui Portugaliei, Excelența Sa Marcelo Rebelo de Sousa, urmat de discursurile Președintelui F.I.C.B. dl. Alan Bryden , Președintelui Federației Confreriilor Bahice Portugheze, dl. Pedro Rego și Președintelui Congresului, dl. Albino Jorge.

A urmat cina festivă cu produse tradiționale portugheze și vinuri din regiunile viticole Vinhos Verde și Douro.

În ziua de 28 mai ne-am deplasat în orașul Viana do Castelo unde programul a început cu o liturghie în Sanctuarul Santa Luzia.

A urmat masa de prânz în zona Vihno Verde, însoțită de o degustare de vinuri albe și roșii, specifice regiunii.

Ulterior, în clădirea Teatrului Municipal Sa de Miranda din Viana do Castelo, a avut loc ceremonia de intronizare, în cadrul căreia membrii delegației României au fost intronizați la gradul de Cavaler al Confreriei do Vihno Verde.

În ziua de 29 mai ne-am deplasat în regiunea viticolă Douro, la crama Quinta da Pacheca.

După un tur de prezentare  al cramei și explicării metodelor de vinificație și învechire, a urmat o degustare de vinuri albe, rose și celebrul vin de Porto.

Masa de prânz s-a desfășurat pe proprietatea producatorului de vinuri Quinta da Pacheca, preparatele tradiționale fiind însoțite de vinuri albe și roșii din colectia Reserva, precum și un vin de Porto învechit 10 ani.

A urmat o croaziera pe raul Douro până în orașul Porto.

Ziua de 30 mai a fost alocată în prima ei parte sesiunii Academice, iar de la ora 17,30 a început defilarea participanților către Centrul de Congrese din Porto.

În prima parte a evenimentului de seară, Proconsulul Marius Farmazon a primit, în numele Consulatului România al OEVE, distincția de Cavaler al Ordinului Fratiei Vinului de Porto .

A urmat cina de gală cu vinuri din toate regiunile vizitate în timpul congresului, iar la final o prezentare și degustare a vinurilor de Porto.

Seara s-a incheiat cu discursul de mulțumire al Presedintelui F.I.C.B. dl. Alan Bryden și al organizatorilor.

Paharnic Consular,

Iudex Gratzian Mărgărit

 

 

Știri