Scaunul Cavaleresc Bacău în vizită de documentare gastroenologică în Toscana-Italia, 3-7 mai 2018 - OEVE Consulat Romania
20904
post-template-default,single,single-post,postid-20904,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Scaunul Cavaleresc Bacău în vizită de documentare gastroenologică în Toscana-Italia, 3-7 mai 2018

În perioada 3-7 mai 2018, Scaunul Cavaleresc Bacău, organizație a Legatului Bacău, a întreprins o vizită informală în regiunea Toscana-Italia. Vizita, desfășurată sub deviza „Vinul în multiculturalitatea europeană”, face parte din planul de activități, pe anul 2018, ale SC Bacău. Delegația a fost formată din Legatul l., Legatul ll., Șeful Scaunului Cavaleresc și un număr de cinci membri.

La plecare, pe aeroportul internațional „George Enescu” din Bacău, au fost puse bazele unei colaborări cu conducerea aeroportului pentru promovare reciprocă, aceasta urmând a fi concretizată prin instalarea unei plăci de domiciliu în aerogara Bacău.

În Toscana, au fost vizitate opt crame (de la cele familiale – având 3 până la 8 ha -, la faimoasele Gatta Vechia, Banfi sau Antinori). Confrații băcăuani, însoțiți de ghizi autorizați, au cunoscut istoria „toscanelor” și a „supertoscanelor”, din vie si până în pahar. Au fost degustate vinuri celebre cum ar fi: Brunelo, Chianti, Sasiscaia, asociate cu diverse preparate culinare din bucătăria specific toscană.

Nu poți pleca din Toscana fără sa vezi cum se extrage uleiul virgin din măsline presate la rece ca mai apoi să-l deguști sub diferite forme și să afli că se clasifică asemănător brânzei și vinului. Consistența acestui periplu toscanez a fost susținută de renumitele salamuri bologneze din porc si mistreț, dar si de o cină într-un restaurant (fosta școală veche de bucătari) clasificat Michelin*.

În concluzie, vizita a fost o reușită, din punct de vedere organizațional și educațional, iar vinul din belșug a cimentat prieteniile cavalerești și a făcut ca păcatele să fie iertate. Confrații băcăuani și-au propus ca Franța sau Spania să fie fi una din posibilele viitoare expediții de cunoaștere vitivinicolă internațională. Una peste alta, a fost o acțiune care se poate constitui într-un imbold pentru alte organizații.

Parteneri