Ceremonie de acreditare și avansare, București, 30 septembrie 2017 - OEVE Consulat Romania
16411
post-template-default,single,single-post,postid-16411,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ceremonie de acreditare și avansare, București, 30 septembrie 2017

INVITAȚIE PROGRAM

Avem onoarea să vă invităm la evenimentul anual al Legatului București al OEVE (ceremonie de acreditare și avansare, urmată de masă festivă și spectacol artistic live). Evenimentul va avea loc sâmbătă 30.09.2017, începând cu ora 18.00, după următorul program:

Ora 18.00-18.15. Formarea coloanei festive pe pasajul pietonal al Bulevardului Unirii din București, la nr. 20, bl.5C, în zona Vinexpert Wine Club & Bistro.
Ora 18.15-18.30. Defilare ceremonială cu acompaniament de fanfară pe traseul Bd.Unirii (zona pietonală) – Pasajul Antim – Mânăstirea Antim – Str. Justiției – Str. George Georgescu.
Ora 18.30. Sosirea coloanei în fața Locantei Jariștea, locul de desfășurare al manifestărilor.
Ora 18.30-18.45. Pregătirea participanților pentru ceremonial.
Ora 18.45-19.30. Ceremonia de acreditare de noi membri și avansare la gradul Consiliarius de Vino.
Ora 19.30-19.45. Fotografii de grup în fața locației.
Ora 19.45. Începutul mesei festive și al programului artistic nonstop live – „Întoarcere în Bucureștiul de altădată”.

Programul artistic se va întinde până la ora 1.00, va fi prezentat de Kera Calița (care va acorda și autografe pe volumul „Bucătăria Balkaniei”) și va fi susținut exclusiv live de un număr de 10 artiști români și străini, între care pianista și interpreta de romanțe rusești Natalia Usenko (de la Sankt Petersburg), trubadurul Alfredo Camacho (Mexic) – însoțit de Ana-Maria Petre, taraful „Craii de Curtea Veche” (solist – clarinetistul și saxofonistul Chiriac Haralamb), țambalagiul Bob Lambru (nepotul lui Fărămiță Lambru), acordeonistul Rudolf Valentino, contrabasistul Robertino Buică, interpreta de cântece interbelice Panseluța Feraru (repertoriu alcătuit din melodii făcute celebre de Maria Tănase, Ioana Radu, Mia Braia, Cristian Vasile și Jean Moscopol), cantautorul Doru Tufiș și interpreta de muzică lăutărească tradițională Gabrielle Haraza. Programul va conține, pe lângă recitalurile tematice, și muzică de dans.

Festinul artistic și spectacolul culinar se vor ține la LOCANTA JARIȘTEA de pe Str. George Georgescu, nr. 50-52. Preț: 200 lei/persoană. Pot participa membrii și candidații OEVE, familiile și prietenii acestora. Din motive de spațiu, numărul de locuri este limitat la 150!

MENIUL CAVALERILOR VINULUI
cu tema „Omagiu lui Constantin Bacalbașa,
ctitorul gastronomiei românești moderne”
Cu cele două ediții – din 1934 și 1935 – ale monumentalei sale opere „Dictatura Gastronomică”, C. Bacalbașa a alcătuit panorama bucătăriei românești tradiționale (1.501 rețete) recitită în cheie modernă, influențată de arta culinară franțuzească și cu accente savuroase din tezaurul „Bucătăriei Balkaniei” (tema faimosului volum de Aurora Nicolau, gazda noastră, cunoscută și drept „Kera Calița”, care, începând cu 30.09.2017, devine și membră OEVE).

1. ÎNTÂMPINARE CU SPUMANT CASA PANCIU
și bușeuri cu creme de păstrăv afumat din gama VALEPUTNA

2. HORS D*OEUVRES DE DEMULT stropite cu VINURI ALBE de la CASA GÎRBOIU
– Balotină de fazan
– Ruladă Schweitzer cu struguri
– Învârtitură de cocoș cu busuioc
– Sul de brânză de burduf cu chimion
– Ruladă de ciuperci de pădure
– Icrișoare moi ca la „Dragomir Niculescu”
– Zacuscă nebunatică, așa cum îi plăcea lui Odobescu
– Fasole bătută cu boia dulce
– Salată de vinete de toamnă
– Măsline grecești de Volos
– Roșioare, castraveciori și ardei gras de Coșereni și Movilița

3. REȚETĂ VECHE DE PEȘTE îmbălsămată cu ROSE DE OSTROV
Jumări de pește (crap și somn) de Jurilovca, servite cu mămăliguță dodoloață „Ion Roată”, verdețuri drese cu smântână și salata de lăptuci (salată verde Eisberg)

4. PLATOU ROMÂNESC TRADIȚIONAL aghesmuit cu VIN ROȘU de VRANCEA
– Ficăței de curcan fripți în unt clarifiat
– Sărmăluțe în foi de varză (amestec potrivit de vită cu porc)
– Păstrămioară de oaie la grătar de mangal
– Ceafă de purcel la tigaie de fontă
– Mititei „Nichipercea”
– Trio de garnituri ușoare: orez „Albă ca Zăpada”, salată de varză albă cu mărar, salată de varză roșie cu miere de salcâm

5. TORTUL CAVALERILOR VINULUI cu tema „Strugurii din Curtea Mitropoliei” oferit de Cofetăria MonaLisa însoțit de digestivul strămoșesc – țuiculiță de prune învechită 10 ani în butoiaș de dud
Meniul va fi însoțit de „Aura” (apă plată și minerală cu suspensie de aur), cafele de origine și pâineturi cu maia – oferite de prietenii și membrii OEVE.
La cerere, se pot asigura și meniuri vegetariene sau vegane.

Pentru cazare, avem, ca și anul trecut la Balul Cavalerilor 2016, oferta de la HOTEL CARO (Str. Barbu Văcărescu,nr. 164A):
„-Camere Executive, perioada 24.11 – 27.11.2016, 4*, cazare + mic dejun + acces World Class = 74 euro/noapte/single; 84 euro/noapte/double
-Business Room 4*, perioada 24-27.11.2016, cazare + mic dejun + acces World Class = 59 euro/noapte/single; 69 euro/noapte/double
-Standard Room 3*, perioada 24-27.11.2016, cazare + mic dejun = 49 euro/noapte/single; 59 euro/noapte/double
Tarifele de mai sus includ toate taxele. Hotelul pune la dispoziție parcare contra cost, 4 lei/ora/auto. La cerere se poate emite abonament – 30 lei/24 ore/auto”

Așteptăm cât mai repede confirmările voastre!
Eques Dan-Silviu Boerescu     Eques Costin Dinu
Legat I București                      Legat II București

Parteneri