Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Ziua națională a Vinului în Republica Moldova, Chișinău, 1-2 octombrie 2016


Începând din anul 2002, Festivalul Vinului din Moldova denumit oficial “Ziua Naţională a Vinului” are loc în Chişinău,, în primul weekend al lunii octombrie, după recoltarea strugurilor. Festivalul celebrează tradiţiile bogate ale vinificaţiei în Moldova, care datează cu secolul al XV-lea.
Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Vinului va avea loc în zilele de 1 şi 2 octombrie în centrul capitalei. Veți descoperi legenda vinului, prezentată în showuri tematice şi concerte. În cadrul evenimentului, meșterii populari își expun lucrările cu motive inspirate din struguri, vin, vie, tradiții, dar oferă vizitatorilor și masterclass-uri de meșteșuguri tematice: producerea poloboacelor, olărit, împletit din nuiele etc. Sunt organizate atelierele de creație, ateliere culinare și, nu în ultimul rând, master-classuri educaționale în domeniul artei de degustare a vinului.
Informație preluată de pe http: //winetours.md/rom/blog/cand-are-loc-ziua-nationala-a-vinului-2016 (blogul agenției WineTours Moldova).

Ziua Vinului 2016 Moldova