Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Legatul București în weekend la Ostrov


Legatul București în weekend la Ostrov

15 familii ale membrilor Legatului Bucuresti au petrecut, pe 28-29 mai, un weekend de poveste la Ostrov, la invitatia Hospita Oana Belu, coproprietar Ostrovit si initiator al Centrului Transfrontalier Romano-Bulgar.
Cavalerii Vinului din Bucuresti au participat la degustari si festinuri gastronomice, care au pus in evidenta rose-urile Naiada, dar si alte soiuri, precum Chardonnay si Shiraz, prezentate de Consiliarius Daniel Zottu. O mica surpriza au constituit-o si vinurile aromatizate de tip Pelin (alb si rosu), dar si rachiurile de casa, din caise si Muscat. De altfel, invitatii au participat si la un curs scurt de vinificare la Crama Lipnita, sustinut de Hospes Lucian Velciu, spectacolul fiind intregit de o placinta aburinda, facuta intr-un cuptor traditional de lut. Copiii Cavalerilor Vinului au beneficiat de un curs de initiere in olarit, sustinut de artistul Alexandru Paraschiv, de sedinte de echitatie dar si de vizite prelungite in livada cu cirese.
De mentionat si ca vizionarea finalei Ligii Campionilor s-a desfasurat in paralel, inclusiv prelungirile, cu degustarea rose-ului de Ostrov.
O parte a delegatiei a vizitat si orasul bulgar Silistra.
La evenimente, au participat Eques Dan-Silviu Boerescu (Legat I Bucuresti), Judex Bogdan Nicolae (Paharnic al Consulatului Romania), Consiliarius Dan Craciunescu, Cons. Valeriu Cobaschi, Hospes Nicu Codrea, Hospes Dumitru Sarbu, Hospes Mircea Gusoi, Hospes, Laurentiu MIhalcea, Hospes Cristian Zoltner, Hospes Virgil Iordoc si, din partea Scaunului Piatra Neamt, Cons. Nicolae Trogmaer si Cons. Vladimir Ganet.
Incantati de program si de conditiile oferite, Cavalerii Vinului Din Bucuresti si-au propus sa revina si cu alte ocazii la Ostrov.
Urmatoarea deplasare similara a Legatului va fi la Turda / Crama Issa la sfarsitul lunii august.

/**/