Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Manualul Cavalerilor Vinului


Manualul Cavalerilor Vinului
“Manualul Cavalerului Vinului se doreşte a fi un ghid practic, cu norme specifice activităţii noastre, activitate care – îmi exprim speranţa – va avea ca rezultat îndeplinirea nobilei misiuni asumate, aceea de a transmite generaţiilor viitoare tradiţiile vini-viticole multimilenare ale poporului nostru.

Constituindu-se într-un îndrumar util oricărui membru al Ordinului, Manualul Cavalerului Vinului prezintă, într-un mod comprehensiv, atât misiunea noastră, cât şi alte aspecte însemnate ale activităţii pe care o desfăşurăm, de la obiectivele pe care ni le propunem, la prezentarea proiectelor pe care le avem in desfăşurare sau a rigorilor de conduită specifice activităţii cavalereşti. Nu în ultimul rând, Manualul Cavalerilor Vinului este util tuturor celor care vor să înţeleagă mai bine originea Ordinului, modul său de operare şi felul în care este structurată organizaţia noastră, de la organismul central, cu sediul în Austria, şi până la Scaunele Cavalereşti, organizaţiile noastre locale.

Închei prin a sublinia că Manualul Cavalerului Vinului nu îşi propune, şi nici nu poate, să înlocuiască Atlasul OEVE, carte de căpătâi a cavalerilor Ordinului. El nu este conceput ca un substitut, ci ca un appendix, rolul său fiind acela de a completa informaţiile din Atlas cu altele, specifice Consulatului României şi Republicii Moldova al Ordo Equestris Vini Europae.”

OKT Eques Ornatus Marius Farmazon
Consul h.c., Consulatul România şi Republica Moldova

MANUAL 13