Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

International Wine Contest Bucharest / IWCB, 26-29 mai 2016, București

Concursul Internaţional de Vinuri Bucuresti 2016 (IWCB 2016) este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind cea de a XIII-a ediţie recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume.
Concursul este organizat in conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi pin experienţa şi profesionalismul lor. Concursul se va desfăşura in perioada 26-29 mai 2016.
Echipa care a preluat organizarea Concursului are convingerea că această competiţie va ajunge una dintre cele mai importante din lume. O ţintă pentru următorii ani este atragerea a peste 2000 de probe in Concurs.
În acest fel, IWCB poate fi principalul instrument de calibrare si comunicare pentru piaţa vinului din aceasta parte a globului, cu influente benefice majore pentru toţi producătorii de pe oricare continent. Evenimentele asociate, canalele media, expunerea directă către entuziaşti şi iubitori ai vinului, trofeele, diplomele şi însemnele care vor însoţi in piaţă sticlele cu vinurile premiate, constituie elemente de forţă in creşterea notorietăţii, implicit a vânzărilor, a vinurilor de calitate certificata.

Dan Boboc, Presedinte ADAR şi Cătălin Păduraru, CEO IWCB

sigla_IWCB