Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Istoric

Înființarea și evoluția Consulatului România al OEVE au fost marcate de următoarele etape:

La data de 13 aprilie 2007, se organiza la Arad, prima ceremonie OEVE în țara noastră, acesta fiind practic momentul de inițiere a procedurilor de înființare a Consulatului România al Ordo Equestris Vini Europae.

Următorul moment important, în istoria organizaţiei noastre, este data de 20 martie 2009, când se constituie Legatul Pitești, care ulterior va deveni sediul Consulatului România al OEVE.

Urmează semnarea Contractului de Licență pentru înființarea Consulatului Valahia, la Hotel Burgenland din Eisenstadt-Austria, în cadrul Festivalului Internațional Stiftungsfest 2011 (22 octombrie).

Ulterior, Senatul OEVE decide extinderea competențelor teritoriale ale Consulatului Valahia asupra întregului teritoriu național, acesta transformându-se în Consulatul România al OEVE, document semnat la Constanța, în data de 3 august 2012.

Ultima etapă în lungul proces de înființare a Consulatului România al OEVE îl reprezintă înnobilarea oficială a celor doi proconsuli ai Consulatului România al OEVE: Consul h.c. OKT Eques de Vino Marius Farmazon și Proconsul, Eques de Vino Bogdan Gîlculescu, ceremonial care a avut loc la data de 1 martie 2013, în localitatea Pfaffstätten din Burgenland-Austria.

Acesta este, rezumativ, parcursul istoric al înființării Consulatului România al OEVE, un proces care a durat 6 ani, dar, a cărui trăinicie este garantată tocmai de temeinicia muncii și totala dăruire a artizanilor lui.

  IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI !