Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Afilierea Consulatului România la FICB, 15 septembrie 2016

La data de 15 septembrie 2016, Consulatul România al Ordo Equestris Vini Europae (OEVE ) a devenit membru activ cu drepturi depline al Federației Internaționale a Confreriilor Bahice (FICB), cu sediul în clădirea Muzeului Vinului din Paris, Franța. FICB are in componența sa 141 de organizații, entități juridice cu preocupări în domeniul viti-vinicol din 31 de țări, iar obiectivele sale principale sunt :
– susținerea organizațiilor profesioniștilor și entuziaștilor de vin, care au drept scop păstrarea tradițiilor viti-vinicole dintr-o anumită țară, regiune sau terroir, promovarea vinurilor nobile, răspândirea cunoștințelor și a celor mai bune practici de vinificație, încurajarea consumului moderat și asocierea armonioasa a vinului cu gastronomia;
– creșterea nivelului de cunoaștere a regiunilor viticole ale lumii si a vinurilor produse in aceste regiuni
– promovarea artei degustării motivate și moderate a vinului;
– promovarea relațiilor de prietenie, a schimbului de informații si experiență între membrii federației.

In data de 28 ianuarie 2017 va avea loc la Paris, Adunarea Generală a FICB, la care Consulatul România al OEVE va fi reprezentat de cei doi proconsuli si de paharnicul consular si care va avea ca punct central pe ordinea de zi, pregătirea Congresului FICB. programat a se desfășura în 2018, în Macedonia.

Romania devine astfel cea de-a 31-a țară cu reprezentare in FICB, iar faptul că această reprezentare este asigurată de Consulatul Romania al O.E.V.E.,ne onorează și ne obligă în egală măsură.

În ședința din data de 17 septembrie 2016, Consiliul Consular al Consulatului România al OEVE a hotărât ca Ediția a VI-a a vinului Terra Valachorum,sa fie dedicată acestui important eveniment.

Informații suplimentare despre FICB, găsiți pe site-ul organizației: http://www.winebrotherhoods.org/

CERTIFICAT DE MEMBRU FICB