Site-ul oficial al Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul România
7
7

6
2
2

3
3

Academia de vară a Consulatului România, ediția a patra, Cîrlibaba, 2-4 iunie 2017


Dragi confrați,

Referitor la recent încheiatele lucrări ale Academiei de vară a Consulatului România, ediția 2017, vă transmit următoarele concluzii:
– Au fost prezenți un număr de 9 candidați și cam tot atâți demnitari, plus alți membri OEVE și familiile acestora, în total 50 de persoane; Vis-a-vis de gradul de participare, nu pot să nu remarc că din Legatul București (unul din cele trei mari legate regionale) nu a fost prezent niciun reprezentant, fie el demnitar, candidat sau simplu membru OEVE!
– Lucrările academiei au fost axate pe aprofundarea teoretică și practică a prevederilor Atlasului Cavaleresc și a normelor interne de organizare și functionare a Ordinului;
– Testarea scrisă a avut ca obiectiv stabilirea nivelului real de cunoastere a normelor care reglementează activitatea cavalerească, motiv pentru care aceasta s-a desfășurat în condiâii de rigoare specifice oricărui examen (asa cum de altfel, se vor desfășura și viitoarele acțiuni de acest fel).
– Rezultatele testării candidaților sunt atașate la prezentul mesaj; cum scopul final al acestei ediții a academiei a fost însușirea normelor cavalerești, după testare au fost reluate întrebările și -într-o manieră interactivă- au fost explicate răspunsurile corecte (urmate de exeplificări practice în cadrul simulării ceremoniilor de acreditare și întronizare în grad), astfel încât, la final, fiecare participant să plece cu toate problemele lămurite. Nivelul cunoștințelor cu care candidaâii s-au prezentat la testarea scrisă devenind secundar scopului final de explicare și țnsusire a normelor cavalerești, propun Forumului Consular ca dincolo de punctajele obâinute, toți candidații să fie declarați admiși (această excepție se va aplica exclusiv acestei ediții si este justificată atât de ineditul formatului lucrărilor, cât și de rigoarea examinării). Felicit candidații care au obtinut punctaj „de trecere” și în mod deosebit pe confratele Consiliarius Victor Ghenea, Comandant al S.C.Timisoara, care a răspuns corect la 18 din cele 20 de întrebări, constituind un exemplu si justificând și în acest mod poziția de demnitar în cadrul Consulatului România al OEVE.
– Înainte de cina festivă a avut loc o întâlnire informală a membrilor Forumului Consular, unde au fost discutate urmatoarele aspecte:
1. Analiza îndeplinirii proiectelor asumate de către candidații la intronizare/innobilare în anul 2016.
2. Necesitatea implementării Proiectului “OEVE Discount”
3. Diverse:
3.1 Participarea celor interesati la lucrările Congresului FICB, care va avea loc anul viitor în Macedonia.
3.2 Editarea broșurii “Noi despre noi” (dedicată celor interesati de aderarea la OEVE)
3.3 Propunerea ca legatul organizator al unui festival cavaleresc să organizeze, pe lângă ceremonia de acreditare/intronizare și un program complementar pentru participanti, în scopul cunoașterii culturii și valorilor locale.
3.4 Intenția Proconsulului I. ca, în baza prerogativelor statutate, să susțină numirea în demnitatea de Proconsul 2 interimar al Consulatului România al OEVE a confratelui Iudex Liviu Stancu, precum și numirea confraților Iudex Cristian Bunea în demnitatea de Comandant al SC Bacău, respectiv Iudex Mircea Pintilie în demnitatea de Comandant al SC Târgu Neamț.
3.5 Stadiul încasării cotizației de membru OEVE
– Ca si la edițiile precedente, au fost organizate acțiuni de socializare și de promovare a obiceiurilor și culturii gastronomice locale, întregul eveniment desfășurându-se într-o atmosferă caldă, de prietenie și bună dispoziție, motiv pentru care le mulțumesc încă odată organizatorilor care s-au achitat mai mult decât onorabil de misiunea asumată.

Proconsul I., senator RO,
OKT Eques Ornatus Marius Farmazon

pdf-icon Rezultate Academie 2017

Academia fata

Academia spate